En omöjlig ekvation, facit i handen och 1001 i stan

 

Working with independent stores all over the world... 

Catalogue har kommit till som en lösning på en tillsynes hopplös problemställning; behovet av marknadsföring, men med små eller inga medel till att bekosta den. Vad gör man när man har ett underbart koncept: härliga produkter eller tjänster, servicemindness på topp och ett brinnande engagemang för sin verksamhet, och vetdomen om att människorna där ute skulle gilla vad man har att erbjuda, utan att hitta dit?

Jag har varit en av dessa och jag är omringad av ett helt gäng likasinnade i mina kvarter i Birkastan. Många nätverkar och alla kämpar tappert; inget får vara oprovat i strävan efter att få driva sitt drömjobb och leva av den.
Jag själv bytte dröm; från en mix av italienska designerkök och ett litet konstgalleri, till publisher och Catalogue maker. Inspirerad och utmanad av de egna och mina kollegors business-strapatser, bollade jag tankar med mig själv och de många runt omkring mig och fram växte Catalogue STOCKHOLM.

Viktigast av allt under processen med att utveckla Catalogue som marknadsföringsverktyg och företagskoncept, är att detta skal fungera utifrån en små-företagares premisser och förutsätninger, ekonomiskt och tidsmässigt. Annars skulle det inte vara realistiskt eller genomförbart.
Jag kan inte nog understryka att även om Catalogue som marknadsföringsverktyg handlar om ett delvis gemensamt lyft, har vi utformat samarbetet så att varken tid eller ekonomi skall vara till  hinder för någon att vara med. Det som behövs  finns inom räckvidd i det dagliga arbetet i verksamheten. Det är ett koncept vi mycket medvetet har arbetat fram, då vi vet hur knapp tiden är för alla butiksägara och småföretagare som arbetar kundinriktat.

Catalogue kommer att generera mycket för många på flera håll, också för de som inte får sin plats blant de 1001 som presenteras här. Ett roligare och mer positivt jobb har jag nog aldrig haft!
Slutligen vill jag önska alla underbara och entusiastika företagare, som skapar härliga och unika kundrum runt om i hela Stockholm, lycka till!

 

 

Vi samarbetar med ägare av oberoande butiker och verksamheter  för att bevara mångafalden inom den kundinriktade handeln i storstäder. Det mesta berättar vi om under menyn  OM CATALOGUE . Där kan du också läsa reportagen  som stod i  tidningen Vi i Vasastan i november, och som beskriver ganska precis problematiken och utmaningarna bland mindre butiker och småföretagare. 
Vi presenterar och tipsar om annat också, t.ex. böcker, konstnärer och inte minst underbare restauranger och matställen vi tycker flera borde få känna till.

Vi kommer att etablera Catalogue runt om i världen, redan finns det planer för bl. a. London, Oslo, Milano och Sydney. Men nu är det Stockholm som gäller, och det känns oerhört spännande!

Överallt på denna webbsidan som presenterar Catalogue STOCKHOLM kan du läsa om vem, vad, var, hur och när - det är bara att klicka runt och läsa om det som du är nyfiken på eller vill veta mer om. Hittar du inte vad du letar efter kan du ringa oss, skicka en e-mail eller också boka ett möte om du tycker att ditt företag borde vara med men inte har fått någon inbjudan.
På flera platser här kan du se exempel på butiker och olika verksamheter som finns inom Catalogues målgrupp. Snart finns kanske ditt eget företag med här. Gå in på möten/anmälan och hitta en dag och tid som passar för dig att komma och presentara ditt koncept och få mera information.
 

                              Catalogue Stckh forside

                                                      Premiär edition 2014

IMG 2394

Anne Grethe Kolflaath